ISıRGAN çAYı - GENEL BAKış

isırgan çayı - Genel Bakış

isırgan çayı - Genel Bakış

Blog Article

Cilde kontakı esnasında gülmeyen bir kaşınmaya sebep olan ısırgan otu sevap tüketildiğinde gerçekte katkısızalüvyona birşunca faydası vardır. Özellikle vücuttaki degaje radikallerin temizlenmesinde kâr sağlayan ısırgan otu üzerine tasa edilenleri sizler karınin araştırdık.

Isırgan otu, anti-inflamatuar ve antioksidan etkileriyle cilt problemlerının tedavisinde koygun bir bitkidir. Ciltteki iltihabı yatıştırarak akne, egzama ve sedef hastalığı üzere rahatsızlıkların semptomlarını hafifletir.

Antioksidan etkisiyle gözeneklerin açılmasını esenlayarak oksijen almasını kolaylaştırır. Detoks tesiri yaratarak cildi besler, nemlendirir ve katıksız bir ışıltı sağlamlar.

Toksinleri atıp, kanı temizlemesi yardımıyla aneminin ve kronik yorgunluğun ve halsizliğin hafiflemesine katkı katkısızlar.

Sivilce, kaşıntı, kızarıklık kadar cilt sorunları nebati tedavi yöntemiyle iyileştirmek isterseniz at kuyruğu otundan faydalanabilirsiniz.

Taze ısırgan otunun yapraklarından yapacağınız çay bağırsakin öncelikle kullanacağınız cezve yahut demlİğin 3 te biri kadar yaprağı eldivenle tuzakıp suyun şeşnda yıkayın. Bu çalışmalemi yaparken tahta bir kaşıktan yardımda alabilirsiniz.Önemli olan yapraklarına değinme etmemenizdir. Yapraklar ıslandıktan sonra ise tahriş edici ve kaşındırıcı özelliğini kaybeder. Tasfiye işlemi bittikten sonra, kabın mütebaki 2/3 ünü suyla doldurun.

Isırgan otunun faydaları ve zararları için marifet sahibi olacağınız bu makalemız, sizler için hazırlandı. Cilt hizmetı, saç bakımı, bağışıklık sistemi ve elan fazlası bağırsakin niçin ısırgan otunu tercih etmelisiniz, bütünü burada makam kızılıyor.

Isırgan otu kurutulduktan sonrasında uzunca bir müddet yapısını bozmadan saklanmaya elverişli bir bitkidir. Tohumu baharatçılarda, tazesi ise semt pazarlarında satıma maruz bitki ile salata konstrüksiyonlabileceği kabilinden çkamerı da demlenebilmektedir. Haşlayarak ve üzerine yoğurt ek ederek salata şeklinde servis edebilen bitki aynı zamanda haşlandıktan sonra karınine az buçuk sahillmış pırasa ekleyerek börek olarak da kullanılabilir… Isırgan otu ile tohum çayı ve kök çkamerı da hazırlayabilirsiniz.

Meydana getirilen meyanştırmalarda bu otun alerjik hastalıklara karşı yararlı tesiri evetğu ortaya çıkmış evet.

Prostata dur diyen en önemli mineral selenyumdur. Selenyum kaynağı şifalı besinlerden zerrinmsak tüketimi prostat kanseriyle sefermanın en tesirli yollarından biridir.

Genel olarak ekim zamanı yaz ayları olan ısırgan otu, yabani bir ot olduğu kucakin toplanmasının arkası sıra gene ekime lazım olmadan yine yetişebilir. Her zaman hasadının dokumalabileceği bitkiden en çok ilkbahar aylarında semere cebinır.

Isırgan otu çkamerı hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli bekçi, taze evet da kuru yaprakların sevap oranda kullanılması ve aşırı kaynamış akarsu ile iş konstrüksiyonlmamasıdır. Bu, bitkinin deli dolu daşenlerinin korunmasını esenlar.

Isırgan çayı, soğuk algınlığı, paçavra hastalığı kabilinden emrazın belirtilerini hafifletmek karınin de kullanılabilir. Ancak her zaman başüstüneğu kabil, sıhhat problemlerı muhtevain profesyonel bir sıhhat kompetanına danışmak en dosdoğru yaklaşım olacaktır.

Isırgan otu hem taze get more info hem bile kurutulmuş halde kullanılabilir, ancak tasarruf amacına için tercih edilmelidir.

Report this page